PEDELEC MTB ROAD RETRO CROSS TREKKING CITY CLASSIC FOLDING JUNIOR & KIDS ALKATRÉSZEK
HÍREK »

Gepida 2011

Lassan ismét itt egy új év, és a Gepida 2011-re továbbfejlesztette a termékeit, sőt új kategóriákat hozott létre!

Talán a leginkább szembetűnő változás a közép és felső kategóriás kerékpárokat érinti. Itt mindegyik váz (City, Mountain Bike, Pedelec, CRS és Trekking kategóriában) magas víznyomással, ún. hydroforming technológiával megmunkált csövekből épült meg.

A hydroforming cső megmunkálásnak számos előnye van a hagyományos eljáráshoz képest:

- bonyolult formák kialakítása egyetlen darab csőből, a cső átmérőjének változtatása szükség esetén bármikor megoldható a mintaforma alakjának függvényében
- precíz, pontos keresztmetszet létrehozása, az optimális cső, ami a terhelések irányának megfelelően van kialakítva.

A Gepida 2011-es kínálatában új kategóriának nevezhetjük a „retro” vonalat. A fixie bringáink többféle váz kialakítással és felszereléssel készülnek. Ezekben, a kerékpárokban minden a stílusra jellemző megoldás benne van. Csakúgy, mint a muffos váz, vízszintes csúszó papucs, forgatható hátsó agy. A lényeg az egyszerűség, a megbízhatóság, és a kinézet. Ez a kategória a népszerűségét, az elnyűhetetlensége miatt szerezte meg. Mivel a váltó és a bowden stb. kiegészítők hiányoznak bringáról, így nincs ami tönkremenjen rajta. Mindegyik Fixie bringánk Formula Flip-flop hátsó aggyal van szerelve, így az agy megfordításával tudod kiválasztani, hogy mikor legyen fix áttételed.


A Gepida szárnyai alá vette az új fejlesztésű NuVinci agyváltót és beépítette több modelljébe is. Az új fejlesztésű agyváltó előnye a fokozatmentesség. Váltáskor nem szakítja meg az erőátvitelt, vagyis folyamatos erős pedálozás közben is lehet váltani. Áttételtartománya nagyobb, mint a Shimano Nexus 8 agyváltóé. Az eredeti tervek Leonardo da Vinci-től származnak, aki 1490-ben tervezett egy folyamatosan változó áttételű rendszert. A működésről szóló film ide kattintva látható.

Bővebb infó a gyártóról ezen a honlapon olvasható.

A trekking gépeknél megjelentek a headshock rendszerű teleszkópos és merev villás modellek is. Ezen előbbiek olyan első villák, amelyeken minden szükséges konzol megtalálható, ami csak kellhet egy jó trekking bringához.

A mountain bike kategóriában a Sirmium Pro, Asgard és Asgard Pro modelleknél, a hydroforming cső megformálás mellett, hátul Post Mount tárcsafék rögzítést használ a Gepida 2011-től, így nem csak merevebb lesz a hátsó fékünk felfüggesztése, de ezzel súlyt is megtakarítunk. Természetesen, a merevebb fékrögzítés nagyobb fékerőt is jelent a kerékpár használójának bármely tárcsafék esetén.

Az új fejlesztésű modellek elérhetőek lesznek januártól a jobb márkaboltokban. A boltok listáját megtalálod az „üzletkereső” menüpont alatt!